vrijdag 30 september 2011

bijeenkomst 17 oktober

Jawel, de volgende bijeenkomst komt er bijna aan. dan beginnen we met het echte werk, dus dames, smeer die stikmachines maar!
Wat staat er op het programma? U kan kiezen lieve mensen! is dat niet mooi?
Wij bieden aan: enkele patronen van een hoodie,  of een babydekentje.

Wat heeft u nodig?

Voor het dekentje hoeft u maar op de link te klikken en u krijgt kant-en-klare tutorial gemaakt door onze lieve Griet!

Voor de hoodie:
Meet uw kindeke op van hoofd tot begin van de poep of tot waar u wilt dat de hoodie zeker komt. U heeft zeker die lengte nodig van een stof met een breedte van ongeveer 120 cm. Reken maar een halve meter extra voor eventuele knipfoutjes of tekeningen helemaal op die hoodie te krijgen.
Heeft u geen kindeke voorradig om op te meten? Dan zal u met 2 meter zeker voldoende hebben.

U kiest dus die lengte in een schoon katoentje en daarbij kiest u ook een mooie bijpassende kleur fleece of velours of gelijk wat warms u aan de binnenkant van de hoodie wenst te stikken.

Verder heb je uiteraard bijpassend garen nodig, schaar, speldjes, potlood,... alles wat je dus standaard nodig hebt om te naaien (en daar zit ook uw naaimachine inbegrepen :) )

De modellen hoodie van de links zijn er met knopen. Wenst u zo een model te maken dan heeft u dus ook knopen nodig. Voor kleinere maten zullen een 4 à 5 knopen voldoende zijn afhankelijk van de grootte van die knopen.

De patronen, daar werken we aan om die allemaal ingescand te krijgen zodat we die tijdig kunnen mailen naar jullie. Zo kan het knipwerk eventueel thusi gedaan worden.

Zo, en nu hop naar de stoffenkast of winkel om de materialen bij elkaar te zoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten